Gruweldaad: Beide ogen van man uitgestoken in Brussel

Samenleving
door Jeannette Krasmaandag, 07 november 2016 om 13:27
welingelichtekringen header 1
Bij een vechtpartij zaterdagnacht in het Brusselse Elsene zijn beide ogen van een 33-jarige man uitgestoken. De ogen werden in de buurt teruggevonden. Een 32-jarige man is opgepakt voor de gruweldaad.
De Nederlander, die in België woont, bekende dat hij met het slachtoffer had gevochten, maar zei niet zeker te weten of hij ook diens ogen had uitgestoken. De man verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter op verdenking van foltering en onmenselijke behandeling.
Het slachtoffer werd hevig bloedend en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij is buiten levensgevaar, maar moet nog enkele operaties ondergaan voor hij verhoord kan worden. Het tweetal, beide van Afrikaanse origine, zou om "politieke en culturele redenen" onenigheid hebben gehad en dat mondde zaterdagnacht uit in de vechtpartij.
De dader kon per toeval worden opgepakt toen de politie een inval deed in een ziekenhuis voor een andere zaak. De man die de ogen zou hebben uitgestoken liet zich daar behandelen voor zijn eigen verwondingen en kon zo worden ingerekend.