Hang je zaterdagavond het liefst op de bank? Dan ben je helemaal hip

Samenleving
door Admin
zondag, 05 maart 2017 om 10:13
welingelichtekringen header 1
"We zijn vandaag veel meer dan vroeger bezig met de keuzes die we maken om ons goed en gezond te voelen," legt Ruby Warrington uit. Minder alcohol drinken, gezond eten, sporten en voldoende slapen worden steeds belangrijker en dat gaat lastig samen met een wild uitgaansleven, stelt ze. "Bovendien zorgt technologie ervoor dat we bijna alles kunnen krijgen zonder ons huis te verlaten. Waarom veel betalen in een restaurant, als je ook eten aan huis kan bestellen? Waarom naar de bioscoop gaan, als je een enorme hoeveelheid aan series en films kan streamen? Zelfs daten doen we met onze telefoon - in plaats van iemand toevallig te leren kennen op café, swipen we onze weg naar een liefdespartner." Maar hou je wel van uitgaan en vind je een avond op de bank nogal saai, laat je dan vooral niet tegenhouden door zoiets als een trend.
Krijg je maandag op kantoor weer verhalen te horen over dat ene goede restaurant of geslaagde feest, maar zat je zelf de hele avond saai te Netflixen, troost je dan met de gedachte: jij bent hip, zij niet.
Thuisblijven is namelijk het nieuwe uitgaan, schrijft de populaire lifestylewebsite Well + Good. "De it-girls van nu zijn de mensen die het gezellig maken in Pinterest-perfect huiskamers, selfies nemen met een gezichtsmasker en etentjes met vrienden thuis organiseren," aldus de website. Zij zien een trend van jonge mensen die de eigen huiskamer verkiezen boven een druk café of discotheek op zaterdagavond.
Bron(nen): HLN