Het oudste nog levende koppel verklapt het geheim van een goed huwelijk

Samenleving
maandag, 25 november 2019 om 12:31
welingelichtekringen header 1
Bijna 80 jaar zijn John en Charlotte Henderson getrouwd. Samen zijn ze 211 jaar oud. Ze komen daarmee in het World Book of Records als het langst getrouwde echtpaar ooit.
De nu 106-jarige John en 105-jarige Charlotte ontmoetten elkaar in 1934 in de hoogtijdagen van de grote depressie. Ze waren studenten aan de universiteit van Texas en het was liefde op het eerste gezicht. "Charlotte keek over haar schouder en lachte naar me. Toen wist ik dat ik een date met haar wilde. Zij durfde het niet te vragen," vertelt John aan TODAY.
Vijf jaar later trouwden ze. Het hotel voor hun huwelijksnacht kostte 7 dollar. Kinderen zijn er nooit gekomen. Ze zijn nog altijd grote football-fans en kijken er graag naar op televisie. John is nog één keer per seizoen in het stadion te vinden.
Het tweetal wil graag hun geheim voor een goed huwelijk en een lang leven delen. "Matiging is belangrijk," aldus John. "We doen alles met mate. We slapen genoeg, we eten goed, we drinken niet te veel, we eten niet te veel en we blijven in beweging."
Charlotte voegt daar nog aan toe dat ze veel leuke dingen doen. "Sinds John met pensioen is hebben we zo'n leuke tijd gehad. We reisden veel en bleven bezig. Ik ben er zeker van dat dat helpt."