Hoe krijg je er weer zin in?

Samenleving
door Admin
dinsdag, 06 juli 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De seksuele lust is kwetsbaar en libidoproblemen zijn legio. Oorzaken kunnen divers zijn: hormonale veranderingen, hart- en leveraandoeningen, kanker, obesitas, incontinentie, overmatig alcohol- en druggebruik. The Wall Street Journal gaat nog veel verder in de poging tot een uitputtende opsomming te komen: je kunt ook denken aan gevolgen van medicijngebruik, zoals anti depressiva, pillen tegen te hoge bloeddruk, etc. Verder kan er sprake zijn van seksuele complicaties. En psychologische factoren niet te vergeten. Of relationele problemen. Of hele praktische oorzaken, zoals te weinig tijd, geen privacy, vermoeidheid en stress.
Het is werkelijk een indrukwekkende lijst die de krant publiceert en dan begrijp je ook dat de cijfers ronduit indrukwekkend zijn van mensen die samenleven maar elkaar niet of nauwelijks meer aanraken. Volgens een Amerikaans onderzoek heeft 15 procent van de getrouwde stellen de laatste 6 maanden geen seks met elkaar gehad. Benieuwd of de komende 6 maanden heel anders zullen verlopen... Is hier ook iets aan te doen? Soms niet, maar dikwijls ook wel, en het gevreesde 'bespreek het met elkaar' komt al snel om de hoek kijken.
Welingelichte Kringen is overtuigd dat praten kan helpen, maar stel dat dit in een enkel geval niet werkt, dan is er nog een ander wondermiddel dat in The Wall Street Journal trouwens onbesproken blijft: probeer het eens met een ander.
De libido-dokter zal versteld staan.