Houston kampt met ernstige overstromingen

Samenleving
door anpzondag, 27 augustus 2017 om 18:13
houston kampt met ernstige overstromingen1503850808
Door aanhoudende regenval hebben steeds meer delen van Houston last van overstromingen. Zo'n 1000 mensen zijn al gered uit hun huizen, zo meldt CNN. De reddingsdiensten in Houston hebben veertig boten ingezet om mensen van daken en auto's te halen. Zondag hebben al ruim 2000 mensen om hulp gevraagd.
Burgemeester Sylvester Turner zegt dat zijn stad op tal van plekken is overstroomd. Twee appartementencomplexen zijn ontruimd, Houston heeft twee nieuwe opvanglocaties opengesteld.
In slechts enkele uren tijd viel er ruim 355 millimeter, in Nederland is dat de hoeveelheid neerslag die in vier maanden valt. Dat meldt Weerplaza.
De extreme regenval is een bijeffect van orkaan Harvey, die inmiddels een tropisch storm is geworden. De rivieren zijn door de overvloedige neerslag buiten hun oevers getreden. De komende dagen zal er nog eens 500 millimeter regen vallen en zullen nog meer delen van de Texaanse stad overstromen. De weerdiensten hebben de inwoners van Houston geadviseerd zich niet in de kelder te begeven.