Johannes Paulus II schreef ontslagbrief

Samenleving
door Admin
woensdag, 27 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Johannes Paulus II schreef een ontslagbrief, mocht hij zijn taak als paus niet meer kunnen uitoefenen. Dit heeft mgr. Slawomir Oder, de postulator van het zaligverklaringsproces van de Poolse paus, dinsdag verklaard. Deze tot op heden onuitgegeven brief werd gepubliceerd in het boek ‘Waarom hij heilig is, de ware Johannes Paulus II’, geschreven door een Poolse prelaat en een journalist, dat dinsdag op een persconferentie is voorgesteld. Het boek is gebaseerd op de 114 getuigenissen die verzameld werden in het kader van het zaligverklaringsproces.
De brief van Johannes Paulus II is in het Italiaans geschreven en is gedateerd op 15 november 1989. Johannes Paulus II schrijft daarin te verzaken aan zijn functie in geval van ziekte, die men ongeneesbaar acht, die van lange duur is en die hem zou verhinderen zijn taak volwaardig uit te oefenen, of in geval van een andere zware en langdurige belemmering.
Paus Johannes Paulus II heeft de finale beslissing echter overgelaten aan een groep kardinalen, die nooit gebruik heeft gemaakt van de brief tijdens zijn lange ziekte.
Bron(nen): Rorate