Koning voetbal

Samenleving
door Admin
vrijdag, 20 maart 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het goede nieuws voor de liefhebber van Engels voetbal was dat Rafael Benítez trainer blijft van Liverpool. Met zijn ijzersterke club hakte hij vorige week eerst Real Madrid in de pan en walste vervolgens over Manchester United heen.
De Amerikaanse eigenaren van Liverpool konden toen niet anders dan hem een nieuw contract aanbieden. En om niet vervelend over te komen, hebben ze hem nu ook nog dertig miljoen pond gegeven – voor als hij een goede speler ziet die ook bij Liverpool moet komen voetballen.
Het is vrijdag en dat betekent dat de Engelse sportpagina’s weer op oorlogssterkte zijn met talloze bespiegelingen, roddels en voorbeschouwingen op het komende voetbalweekend. Crisis? In ieder geval niet op de Engelse voetbalvelden. Met vier topclubs (Liverpool, Manchester, Chelsea, Arsenal) waar ieder moment van alles aan de hand is, zijn de kranten nooit klaar met hun werk.
Het is een publiek geheim dat de Amerikaanse eigenaren van Liverpool hun Spaanse trainer liever zagen gaan, maar nu Benítez zo bijzonder succesvol is, moesten ze hem wel houden. En kan de Spanjaard allerlei eisen stellen die hem – wie weet – nog succesvoller maken. Benítez wilde zich niet langer laten 'piepelen' – we blijven even in voetbaltermen – en eiste inspraak in alle geledingen van de club. Scouting, jeugdopleidingen, transfers; in al deze zaken is zijn stem nu zwaarder dan ooit.
En natuurlijk – we zijn in de wondere wereld van het voetbal – hield hij zijn eigen belangen scherp in de gaten. Hij heeft nu een nieuw contract dat vijf jaar duurt (wordt uiteraard niet afgemaakt, voortijdig ontslag is onvermijdelijk, royale afkoopsom ligt in het verschiet) en int een jaarlijks bedrag van 4.74 miljoen pond. En komt zo aardig in de buurt van Liverpools sterspeler Fernando Torres die 90.000 pond per week ontvangt.
Intussen zit de concurrentie niet stil. Daarom was vandaag al kort in The Times te lezen dat ook Manchester United de beurs gaat trekken voor het aantrekken van nieuwe talentvolle spelers. Daar kunnen we morgen ongetwijfeld alle details over lezen.
Bron(nen): The Times