Krant: Trump vroeg medewerkers om dozen Mar-a-Lago te verplaatsen

Samenleving
door anp
donderdag, 13 oktober 2022 om 5:15
krant trump vroeg medewerkers om dozen mar a lago te verplaatsen1665631104
Nadat voormalig president Donald Trump in mei een dagvaarding had gekregen om dozen met vertrouwelijke documenten terug te geven aan de autoriteiten, droeg hij zijn medewerkers op om deze te verplaatsen naar een andere plek in zijn eigen woning. Een oud-medewerker van Trumps resort in Mar-a-Lago zegt dat tegen The Washington Post, die de opvallende getuigenis kan bevestigen aan de hand van bewakingsbeelden.
Volgens de Amerikaanse krant biedt de getuigenis het duidelijkste bewijs tot nu toe dat Trump heeft geprobeerd een federaal onderzoek te dwarsbomen. Enkele maanden na de dagvaarding viel de FBI begin augustus de woning van Trump binnen, waar meer dan 11.000 overheidsdocumenten werden gevonden. The Washington Post zegt dat de oud-medewerker meerdere keren is geïnterviewd door het ministerie van Justitie. In eerste instantie ontkende de persoon vertrouwelijke documenten te hebben verplaatst, maar later paste hij zijn verklaring aan en erkende hij dat Trump hem had gevraagd de dozen te verplaatsen.
Het ministerie van Justitie wilde niet op de onthulling van de krant reageren. Een woordvoerder van Trump beschuldigde het ministerie er in een reactie van "misleidende en onjuiste informatie" aan de pers te lekken.
The New York Times onthulde vorige week dat nog altijd niet alle ontbrekende documenten terecht zijn na de huiszoeking in Mar-a-Lago. Onderzoekers blijven daarom sceptisch over de medewerking van de oud-president bij de zoektocht naar de verdwenen documenten.