Krouwel: drempel wordt gehaald

Samenleving
door anp
woensdag, 06 april 2016 om 19:23
krouwel drempel wordt gehaald1459963482
André Krouwel, politicoloog en directeur van Kieskompas.nl, denkt dat de opkomst toch wel eens richting de 42 procent kan gaan. In ieder geval is er bij de politicologen consensus dat de drempel van 30 procent wordt gehaald, zegt Krouwel in een gesprek met ANP.
Opiniepeiler Maurice de Hond is het niet eens met de politicologen. Hij denkt nog altijd dat de drempel niet wordt gehaald. Eerder op de dag uitte De Hond op Twitter kritiek op Krouwel. "Nu al duidelijk: Het demasque van @AndreKrouwel. Hoe durf je als wetenschapper dit over de opkomst te beweren."
Wedstrijdje
Krouwel verweert zich tegen de aantijgingen. "Ik zeg wat de mensen zeggen, wat de respondenten zeggen." Krouwel heeft zijn respondenten drie keer gevraagd wat ze gaan doen bij het referendum en 'daar ga ik vanuit'. "Ik kan niet zomaar zeggen: 10 procent liegt." Hij wil nog eens benadrukken dat het geen wedstrijdje moet zijn tussen De Hond en Krouwel.
Krouwel merkt op dat rond 20.00 uur mogelijk nog een groep mensen gaat stemmen. Het gaat dan om kiezers die 'tactisch' met hun stem om willen gaan. Ook denkt Krouwel dat er mensen zijn die zich 'niet willen laten misbruiken' voor het referendum.
Kieskompas.nl werd woensdag overigens bijna een miljoen keer geraadpleegd.