Lau. G overleden, waarschijnlijk zelfmoord

Samenleving
door anp
vrijdag, 24 april 2015 om 12:27
lau g overleden waarschijnlijk zelfmoord1429872485
Lau G., die donderdag werd veroordeeld tot levenslang voor een dubbele moord in 2006, is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden in de gevangenis in Vught. Vermoedelijk heeft hij zelfmoord gepleegd, maar dat wordt nog nader onderzocht. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie aan het ANP laten weten.
G. zat in de Extra Beveiligde Inrichting omdat hij als vluchtgevaarlijk werd beschouwd. Over de omstandigheden van zijn overlijden is nog weinig bekend. Er wordt onderzoek gedaan door de schouwarts, de technische recherche en politie. De familie, de advocaat, de officier van justitie en de politie zijn direct geïnformeerd.
Ook de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) wordt ingelicht en zal een calamiteitenonderzoek verrichten. Dat is gebruikelijk als een gedetineerde in de gevangenis overlijdt.
Weloverwogen executie
Lau G. werd donderdag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot levenslang voor de moord op Karim Fourkour en Fouad Bendella en het begraven van beide slachtoffers. Zijn medeverdachte Geert G. kreeg dertig jaar cel.
Beide slachtoffers moesten het inbreken in een hennepplantage bekopen met de dood. Zij zaten als ratten in de val toen Lau G. en Geert G. de uitgang van het wiethok afsloten en naar binnen gingen, allebei gewapend met een pistool. Lau G. gaf Bendella en Fourkour een nekschot, zo bleek tijdens de rechtszaak. ,,Een weloverwogen executie", aldus de officier van justitie.