Lies Hebbadj heeft losse handjes

Samenleving
door Admin
maandag, 09 augustus 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Lies Hebbadj, kruidenier te Nantes, heeft de eer een van de bekendste Franse moslims te zijn. Eerder dit jaar kwam hij in het nieuws omdat een van zijn vrouwen met een nikaab achter het stuur zat en een bekeuring kreeg. En passant werd toen bekend dat hij met meerdere vrouwen gehuwd was en menige Fransman nam hiervan geschokt kennis. Ook al omdat er flink was gerommeld met kinderbijslag (veel) en uitkeringen.
De bijdehante Hebbadj (35) liet zich gelukkig niet uit het veld slaan. Terecht merkte hij op dat veel Franse mannen er meerdere vrouwen op nahouden, dus wat was nou het probleem? Behalve dat die Fransen zoiets stiekem doen, en hij open en bloot.
Zondag is de voortvarende middenstander opgepakt op verdenking van geweldpleging en verkrachting. Een van zijn exen heeft hem aangeklaagd en beweerd dat hij zich tussen 2003 en 2007 ernstig heeft misdragen. De advocaat van Hebbadj meent dat zijn cliënt slachtoffer is van een repressieve politiek ten opzichte van buitenlanders. Eerder al liet Brice Hortefeux, minister van Binnenlandse Zaken, weten dat hij mensen als Hebbadj op het oog heeft als hij spreekt over immigranten die wat hem betreft hun Franse paspoort kunnen inleveren.
Bron(nen): Le Monde