Madoff? Kleine jongen

Samenleving
door Admin
zaterdag, 14 maart 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Nu heel de wereld meekijkt hoe Bernie Madoff berecht wordt en hij met maatpak en al de gevangenis in gaat, is de verleiding groot hem als de grootste oplichter aller tijden te beschouwen.
Maar, zegt de Londense Times, laten we alles wel in proporties blijven zien. Als het gaat om gogme en crativiteit is Bernie maar een kleine jongen die in de Times-ranking slechts de tiende plaats bezet houdt van ‘The 10 Greatest conmen of all time.’
Wie zijn dan wel de oplichters om U tegen te zeggen?
Aan top gaat ene George C. Parker (1870 – 1936) die aan nieuwkomers in New York hele stadsdelen verkocht. Zo sleet hij o.a. het Metropolitan Museum of Art en zelfs het Vrijheidsbeeld aan mensen die net in de VS waren aangekomen.
Verder komen we ook Victor Lustig tegen. Bracht een deel van zijn leven achter de tralies in Alcatraz door, maar slaagde er voordien in om mensen een zogenaamde gelddrukmachine te verkopen voor 30.000 dollar, een investering die snel zou worden terugverdiend omdat het apparaat eindeloos veel dollarbiljetten kon afdrukken. Lustig is vooral bekend geworden om zijn ‘verkoop’ van de Eiffeltoren aan een oudijzer opkoper.
De grootste oplichters aller tijden vandaag op een rijtje in The Times. Met Madoff als hekkensluiter.
Bron(nen): The Times