Man die hondenuitlater Lady Gaga neerschoot krijgt 21 jaar cel

Samenleving
door anpdinsdag, 06 december 2022 om 1:02
1670285334
De man die in februari 2021 de hondenuitlater van Lady Gaga neerschoot, moet 21 jaar de cel in. Dat heeft de rechter in Los Angeles maandag bepaald, meldt website TMZ. De schutter was een van de vijf mannen die betrokken waren bij de overval.
James Howard Jackson was volgens de openbaar aanklager de belangrijkste dader van de overval, omdat hij het vuurwapen bij zich had en ook gebruikte. Eerder werd een medeplichtige al veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.
Hondenuitlater Ryan Fischer werd 's avonds overvallen toen hij de honden van Lady Gaga in februari 2021 in Hollywood uitliet. De overvallers namen de honden Koji en Gustav mee. Een derde hond, Miss Asia, rende weg tijdens de ontvoering maar werd later teruggevonden.
De honden Koji en Gustav keerden veilig terug bij een politiebureau in Los Angeles, nadat Lady Gaga een beloning van 500.000 dollar had uitgeloofd. De politie van Los Angeles zei dat de verdachten ten tijde van de ontvoering niet wisten dat het om de honden van Lady Gaga ging. Ze zeiden uit te zijn op de Franse buldogs wegens hun waarde.