Marco Kroon: ik gaf agent geen kopstoot

Samenleving
door anp
maandag, 03 juni 2019 om 2:02
marco kroon verbaasd over handelen defensie1559520493
Volgens ridder Militaire Willems-Orde Marco Kroon klopt er niks van het verhaal dat hij een politieman zou hebben mishandeld, beledigd en zich schuldig zou hebben gemaakt aan schennis van de eerbaarheid. De oorlogsheld verbreekt in een gesprek met De Telegraaf zijn stilzwijgen over de gebeurtenissen van afgelopen carnaval. Hij werd 3 maart aangehouden vanwege wildplassen. Justitie besloot hem te vervolgen. Kroon ontkent alle ten laste gelegde feiten ten stelligste. ,,Een politieman een kopstoot geven, dat zou ik nooit doen. Die politiemensen zijn mijn collega’s.” Hij is verbaasd over de snelle beslissing van Defensie om hem te schorsen na een incident met carnaval. Dat zegt de geschorste majoor in een interview met De Telegraaf. Volgens Kroon duurde de zitting tien tot vijftien minuten. "De beslissing lag al klaar", zegt hij in de krant.
Kroon wordt vervolgd voor het aanvallen van een politieagent tijdens carnaval in Den Bosch. Hij werd door twee agenten aangesproken omdat hij aan het wildplassen was. Daarna zou hij niet hebben geluisterd en een agent een kopstoot hebben gegeven tijdens de aanhouding.
De drager van de Militaire Willemsorde zegt dat de schorsingscommissie niet naar zijn bewijs wilde kijken. De vrouw van Kroon zou het hele incident hebben gefilmd. "Bij zulke besluiten moet het weerwoord van de medewerker worden betrokken en dat is niet gebeurd", aldus Kroon in De Telegraaf.