Koning van Marokko geeft per ongeluk gratie aan pedofiel

Samenleving
zondag, 04 augustus 2013 om 4:46
welingelichtekringen header 1
Koning van Marokko Mohamed VI had geen idee van de misdaden van een Spaanse pedofiel die hij afgelopen week gratie heeft verleend. Er komt een grondig onderzoek naar de vrijlating van de Spanjaard, die anderhalf jaar geleden werd veroordeeld tot 30 jaar cel voor kinderverkrachting. Dat staat in een verklaring die het koninklijk paleis zaterdag verspreidde.
De Spanjaard kreeg dinsdag samen met 47 landgenoten gratie van de koning. Mohamed VI had daartoe besloten op verzoek van zijn Spaanse ambtgenoot Juan Carlos, die vorige maand op bezoek was in Marokko.
Honderden mensen protesteerden vrijdag in de hoofdstad Rabat tegen de vrijlating van de pedofiel, die achter de tralies zat voor verkrachting van elf kinderen van tussen de 4 en 15 jaar oud. De politie sloeg het protest hard uiteen.
,,De koning was niet geïnformeerd over de aard van de misdaden die deze persoon heeft begaan'', aldus de verklaring. Had hij daar wel van geweten, dan was hij volgens het paleis nooit akkoord gegaan met de vrijlating van de Spanjaard. Koning Mohamed VI laat uitzoeken wie verantwoordelijk is voor de blunder.