Meeste terroristen zijn amateurs

Samenleving
door Admin
maandag, 05 juli 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Wat zijn dat nou voor mensen, die moslimterroristen? Een Brits onderzoeksinstituut (The Centre for Social Cohesion) heeft grondige studie verricht naar 124 Engelse terroristen die sinds 1999 zijn opgepakt. Op die manier hoopt de overheid een passend antwoord te vinden op mogelijke aanslagen die in de toekomst zullen plaatsvinden. Nationaliteit en etnische herkomst, leeftijd, woonplaats, opleiding en beroep, links met andere terroristen; zoveel mogelijk eigenschappen werden in kaart gebracht.
De meeste terroristen hadden een Aziatische oorsprong, maar ook Afrika is een belangrijke leverancier van godsdienstig geweld. Hoewel er in enkele gevallen links waren met al-Qaeda, was 69 procent van de aanslagen verricht door individuen, een soort thuiswerkers die op hun eentje terreur bedrijven.
Ook in dit onderzoek wordt afgerekend met het idee dat terroristen steevast onderontwikkeld zouden zijn. Bijna een derde deel heeft een universitaire opleiding gevolgd en 10 procent was student op het moment dat ze werden gearresteerd. Wel zaten de Britse terroristen erg vaak zonder werk (35 procent) en leefden ze van een uitkering.