Meisje (7) zag hoe haar gezin verdronk

Samenleving
zaterdag, 23 juli 2022 om 7:35
anp 452140843
Het Duitse meisje van zeven van het Duitse gezin dat verdronk in het Veluwemeer heeft het hele drama zien gebeuren. Zij kan een beetje zwemmem, de rest van het gezin niet. Ze wist zich vast te klampen aan een boei, de aandacht te trekken van een boot en kon zo worden gered. „Het is natuurlijk een verschrikkelijke situatie voor het meisje. Qua gezondheid is ze oké, maar de klap is enorm”, aldus politiewoordvoerder Joost Lanshage.
De gezinsleden droegen geen reddingsvesten, meldde het ANP eerder deze vrijdag. De politiewoordvoerder kan er niks over zeggen: ,,Dat is onderwerp van ons onderzoek. Maar onze prioriteit ligt nu bij de zoektocht, daarna gaan we kijken naar het hoe en waarom.’’ Daarbij zal de aanspreekbaarheid van de 7-jarige dochter een grote rol spelen, er wordt voor gewaakt dat zij niet de berichten ziet voor iedereen is geïnformeerd.
Niet elk kind dat een traumatische ervaring ondergaat, houdt daar later grote problemen aan over, zegt hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Ramón Lindauer: ,,Twee op de drie personen maken in hun leven een traumatische gebeurtenis mee. Die krijgen niet allemaal klachten die moeten worden behandeld. Het percentage ligt tussen de 8 en 33 procent."