Merkel: we zijn nog lang niet in veiligheid

Samenleving
door Admin
maandag, 20 april 2020 om 16:25
merkel nog lang niet klaar in coronacrisis1587394095
Bondskanselier Angela Merkel heeft opgeroepen de grootste voorzichtigheid te blijven betrachten. "We mogen ons geen moment al in veiligheid wanen. Het zou doodzonde zijn als we met open ogen op een terugval afstevenen", aldus Merkel maandag na een vergadering van het crisiskabinet.
Merkel benadrukte dat met harde maatregelen veel is bereikt en het reproductiegetal van de infectieketen onder de 1 is gedrongen. Al verscheidene dagen zijn er meer genezen patiënten geregistreerd dan nieuwe besmettingsgevallen. "Maar we staan nog aan het begin en zijn nog lang niet klaar", voegde ze eraan toe.
De bondskanselier raadde de regeringsleiders van de deelstaten aan de veiligheidsmaatregelen om de pandemie te bestrijden niet te vroeg en te vergaand te versoepelen. Ze zou willen dat de samen afgesproken speelruimte "zo krap mogelijk wordt benut en niet zo wijd mogelijk".
"De situatie die we momenteel hebben, is bedrieglijk", vervolgde Merkel. "Want hoe de uitwerking zal zijn van de heropening van veel winkels zien we pas over veertien dagen, niet eerder."