Met een privé-jet naar Kopenhagen

Samenleving
door Admin
dinsdag, 01 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Hoe gaan de 'green-celebrities' straks naar de Deense hoofdstad om mee te praten over de toekomst van deze benarde planeet? Normaal verplaatsen ze zich veelvuldig in hun prive-jet, op weg naar vakantieadres of werkbestemming, maar is dat in dit ene geval wel verstandig? Onwillekeurig denkt The Times bij deze vragen aan de beroemde zangeres Sherýl Crow. Die voor haar Stop Gobal Warming concert door de Verenigde Staten trok in een vieze oude bus die op diesel reed, met daarachter haar gevolg in 13 benzine slurpende auto's. Of aan John Travolta. De acteur komt veel in het geweer tegen de opwarming van de aarde. En reist dan heen en weer in een van zijn vijf prive-vliegtuigen, waaronder een Boeing 707. Grote kans dat hij op een van deze meetings collega acteur/activist Tom Cruise tegenkomt, ook al eigenaar van vijf prive-toestellen, waaronder een heuse Gulfstream. Het artikel in The Times staat vol met dit soort voorbeelden van bekende idealisten, en het deed ons goed dat Bono in deze opsomming niet is overgeslagen.
Volgende week worden 16.500 gasten uit 192 landen in Kopenhagen verwacht en het vliegveld van de Deense hoofdstad zal bijkans bezwijken onder deze hoeveelheid bezoekers.
Al komt niet iedereen aangevlogen. De Zwitserse regeringsdelegatie had een slimme ingeving en besloot om vanuit Bern per trein te reizen. Heel verstandig, en goed voor de juiste photo-opportunities.
Voor hun volgende bestemming kunnen ze uiteraard weer gewoon het vliegtuig nemen.
Bron(nen): The Times