Metalband John Coffey creëert Pinkpop 'wall of life' vanwege zelfmoord beroemde fan

Samenleving
zondag, 23 juni 2024 om 10:57
anp 501803559
De Nederlandse band John Coffey heeft een legendarisch optreden neergezet op Pinkpop dit weekend. Ze riepen hun fans tussen de keiharde songs op om niet alleenn met hun donkere gedachten te blijven, maar iemand op te zoeken om mee te praten, mochten zij ooit het leven niet meer zien zitten. Vervolgens zette het publiek een 'wall of life' in.
De oproep kwam naar aanleiding van het zelfverkozen overlijden van de John Coffey-fan Niels eerder dit jaar. Hij werd beroemd toen hij in 2015 tijdens een vorig concert van de band op Pinkpop een biertje gooide, die door John Coffey-zanger David Achter de Molen al crowdwalkend werd opgevangen en leeggedronken, schrijft het AD.
Zoek contact
Gitarist Christoffer van Teijlingen nam zaterdag in de tent van het Limburgse festival het woord om te vertellen over het overlijden. Van Teijlingen vertelde dat de band in april een berichtje kreeg van Niels’ vrouw waarin zij vertelde dat haar man zichzelf van het leven had beroofd. “Het is niet dat wij hier een oplossing voor hebben, maar ik hoop dat als je ooit in zo’n fakking diep dal zit, dat je ergens een partner vindt en praat”, zei Van Teijlingen. “Of stuur ons een bericht, als dat makkelijker is”, vervolgde hij.
Wall of life
Van Teijlingen riep iedereen in de tent op ‘om het leven van Niels te vieren, en het leven van elkaar te vieren’. Hij vroeg het publiek om zich in twee helften te verdelen en in plaats van een op festivals bekende ‘wall of death' een ‘wall of life’ te vormen. Waar rockliefhebbers in een ‘wall of death’ na een teken van de band op elkaar inspringen, werd het nu gevraagd om elkaar te knuffelen. “Er is altijd een uitweg en het leven is beter met jou erin dan zonder. Weet dat”, zei Van Teijlingen. “Hou van elkaar!”