Michael Ballack: van Oost naar West

Samenleving
door Admin
dinsdag, 10 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
We hebben hier al vaker gezeg dat Rob Hughes van de International Herald Tribune ons hart heeft gestolen als het om voetbal gaat. Hij beoefent maar zelden het genre van het wedstrijdverslag, waarmee veel andere journalisten zichzelf zo overbodig weten te maken: gisteren op de tv, vandaag in uw krant. Nee, Hughes zoekt mooie verhalen, en combineert zijn kennis van zaken en schrijfkunst met een fijn ontwikkeld gevoel voor storytelling.
In bijgaand artikel schetst Hughes de lange weg van Michael Ballack van het armetierige Chemnitzer F.C. naar het rijke Chelsea in Londen, waar hij nu voor ongeveer 200.000 dollar per wedstrijd zijn kunsten vertoont.
Het is een voetbalsprookje van een tatentvolle jongen die dankzij de val van de Muur opeens in het rijke Westen emplooi vond en daarbij bijzonder goed terecht kwam. En, want dat hoort ook bij sprookjes, nooit is vergeten waar hij vandaan is gekomen.
Want in het nog altijd arme Chemnitz, voorheen Oost-Duitsland, heeft hij uit eigen zak meebetaald aan een nieuw traininingscomplex voor zijn oude vervallen kluppie.