Muffe geur na het wassen? Zo krijg je die uit je kleding

Samenleving
woensdag, 03 april 2024 om 10:52
anp 69317230
Je was hoort naar bloemetjes te ruiken als hij uit de machine komt. Maar dat is niet altijd zo, zeker niet als je hem er te lang in hebt laten zitten. Hoe voorkom je die muffe geur?
Een belangrijke oorzaak is te veel of te weinig wasmiddel. Het kan zijn dat je de machine te vol stopt voor één wastablet. Dan is er naar verhouding te weinig wasmiddel om je was echt goed schoon te krijgen.
Het kan ook zijn dat je juist te veel wasmiddel gebruikt, omdat je denkt dat het dan extra fris wordt. Maar doordat dan niet alle wasmiddel uit je kleding wordt gewassen, kan er juist een muffe geur ontstaan.
Tenslotte kan het aan je wasmachine zelf liggen. Er kan schimmel in de machine zitten of een vuilophoping. Daarom is het belangrijk om de machine af en toe goed schoon te maken.
Blijft je kleding muf ruiken, probeer dan eens een kopje azijn mee te wassen. Azijn werkt geurafdrijvend. Ook de was buiten ophangen helpt. De wind blaast dan de vieze geurtjes weg.
Tenslotte kun je de kleding ook nog laten weken in een bak met koud water en baking soda (zuiveringszout). Check wel eerst met een klein stukje stof of de kleding daar tegen kan en was alles achteraf nogmaals in de machine.