Nederland wacht weer overlast door sneeuw

Samenleving
door anpmaandag, 11 december 2017 om 4:18
nederland wacht weer overlast door sneeuw1512963364
Voor de tweede achtereenvolgende dag krijgt ons land weer met overlast door sneeuw en gladheid te maken. Maandag aan het eind van de ochtend bereikt een nieuw sneeuwgebied het zuiden van het land. Deze sneeuw breidt zich in de loop van de middag over het land uit, meldt het KNMI. Mogelijk volgt weer waarschuwingscode oranje.
Rijkswaterstaat waarschuwt hoe dan ook dat weggebruikers maandag de hele dag rekening moeten houden met gevaarlijke rij-omstandigheden en grote vertragingen. De dienst adviseert mensen zo mogelijk thuis te werken. Zondagnacht en maandag tijdens de ochtendspits kan het ook glad worden door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten.
De NS laat maandag net als zondag minder treinen rijden vanwege de verwachte winterse omstandigheden. Op de meeste plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke tien minuten. Tijdens de avondspits zal de hinder voor reizigers naar verwachting zeer groot zijn.
KLM heeft wegens de verwachte sneeuw voor maandag 122 vluchten gecanceld. Het gaat om retourvluchten van na 15.30 uur naar vooral Europese bestemmingen die niet doorgaan, zo liet een woordvoerster weten. Schiphol houdt rekening met verminderde baancapaciteit door verwachte sneeuw.