'Neerbuigende' Trump geweerd van conferentie van rechtse Amerikanen

Samenleving
door anp
zaterdag, 08 augustus 2015 om 9:09
neerbuigende trump geweerd van conferentie1439018912
Een invloedrijke conservatieve groepering heeft presidentskandidaat Donald Trump in de ban gedaan vanwege diens ,,ongepaste opmerkingen''. De flamboyante vastgoedmagnaat zou zaterdag een speech geven op een conferentie van de groep Red State, maar is daar nu niet meer welkom.
Volgens Red State-voorman Erick Erickson is de uitnodiging ingetrokken omdat Trump zich denigrerend heeft uitgelaten over journaliste Megyn Kelly, een van de debatleiders tijdens het Republikeinse tv-debat van vrijdag. ,,Zijn opmerking over Kelly was een brug te ver'', zei Erickson.
Kelly had Trump tijdens het debat gevraagd in te gaan op opmerkingen die hij in het verleden had gemaakt over vrouwen, die hij onder meer als ,,dikke varkens'' had omschreven. Trump wuifde de vraag weg, maar haalde later in een interview hard uit naar de journaliste.
,,Je kon bloed uit haar ogen zien komen. Er kwam bloed uit haar waar dan ook'', zei de miljardair, tot irritatie van Red State. De groepering heeft Kelly inmiddels uitgenodigd om de plaats van Trump in te nemen op de conferentie.