Noord-Korea gidsland?

Samenleving
door Admin
zaterdag, 31 juli 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het Noordkoreaanse voetbalteam heeft een passende behandeling gehad voor de wanprestatie die is geleverd op het WK-voetbal in Zuid-Afrika. Liefhebbers van het edele balspel herinneren zich vast nog hoe al in de poule-fase 3 keer kansloos werd verloren.
Normaal worden zulke wedstrijden in Noord-Korea niet eens uitgezonden om te voorkomen dat de bevolking oog in oog staat met schandelijke vertoningen, maar na de nipte nederlaag tegen Brazilie (1-2) dacht men: ach, laten we de volgende match maar rechtstreeks op de tv doen. Dat werd dus 0 - 7 tegen Portugal.
Inmiddels is het team blootgesteld aan een langdurige openbare inquisitie, waarbij spelers nog eens goed is ingepeperd welke wanprestatie ze hebben geleverd. De voetbalcoach is uit de communistische partij gestoten en spelers is gevraagd de coach openlijk met kritiek te overladen. 
Vroeger werden Noordkoreaanse sporters die op internationale toernooien slecht presteerden naar gevangenissen en werkkampen gezonden - wie weet blijft het nu bij deze openbare schrobbering.
Het is geen geheim dat Welingelichte Kringen zelden positief bericht over ontwikkelingen in Noord-Korea, maar voor 1 keer durven we best een uitzondering te maken. Het zou ons bepaald niet tegenstaan als soortgelijke publieke afstraffingen naar aanleiding van het WK alsnog zullen plaatsvinden in de landen Frankrijk, Engeland, Italie en Nederland.