Ophef: Douglas verbant medewerker met hoofddoek naar magazijn

Samenleving
door Admin
donderdag, 17 mei 2018 om 19:10
welingelichtekringen header 1
Er is grote ophef ontstaan, omdat parfumeriezaak Douglas in Leeuwarden een medewerkster die een hoofddoek is gaan dragen niet meer in de winkel wilde hebben. Ze mag alleen nog in het magazijn werken. Of dit tegen de wet is, is nog onduidelijk. Douglas Nederland liet weten dat het Friese filiaal handelt volgens de voorschriften. "Het is onze verkoopmedewerkers niet toegestaan om kleding te dragen die uiting geeft aan politieke, filosofische of religieuze overtuigingen," aldus Douglas.
"Wij zijn tegen elke vorm van discriminatie. Juist daarom hebben wij al jarenlang onze kledingvoorschriften, zodat er voor iedereen duidelijkheid is: wij zijn volkomen neutraal en willen dat ook uitstralen. Zo kan iedereen zich bij ons welkom voelen'', luidt de verklaring van het bedrijf.
Op social media klinkt al de roep om een 'boycot' van 'dit PVV-winkeltje', maar er zijn ook mensen die begrip hebben voor het beleid. Douglas lijkt mogelijk in zijn recht te staan, gezien een uitspraak van het Europese Hof van Justitie dat vorig jaar oordeelde dat een Belgisch bedrijf terecht een receptioniste had verboden een hoofddoek te dragen.
Toch zitten daar 'een hoop eisen aan', aldus Renée Tuijnman, woordvoerster bij het College voor de Rechten van de Mens. "Beleid moet bijvoorbeeld universeel gelden binnen een bedrijf, niet alleen voor islamitische vrouwen met een hoofddoek."
Bron(nen): AD