Opkomst onder vermoeide Grieken lijkt laag

Samenleving
door anp
zondag, 20 september 2015 om 13:54
opkomst onder vermoeide grieken lijkt laag1442750653
Het was zondag tot het middaguur rustig bij de Griekse stembussen. Dat blijkt uit een rondgang van het persbureau Reuters. Rond het middaguur hadden slechts 37 van de 530 stemgerechtigden een stem uitgebracht bij een van de stembureaus in het land. Bij een ander kwamen tot nu toe 51 van 512 stemgerechtigden opdagen. De stemlokalen zijn tot zes uur open. Om acht uur volgen de eerste prognoses.
Bijna tien miljoen stemgerechtigde Grieken mogen zondag, tijdens alweer de derde landelijke verkiezingen dit jaar, een stem uitbrengen voor een nieuwe regering nadat de linkse Alexis Tsipras (41) zijn functie als premier in augustus na zeven maanden neerlegde. Tsipras' Coalitie van Radicaal Links en de centrumrechtse Nieuwe Democratie (ND) zouden ongeveer gelijk opgaan.
,,Mensen zijn moe. We hebben Tsipras gesteund bij het referendum en toen ging hij alsnog overstag", reageert een receptioniste uit Kalymnos, een klein eilandje in de Egeïsche zee. ,,Waarom zouden we nog stemmen als politici hun beloften niet nakomen? We weten eigenlijk niet meer waar we voor stemmen."