Opnieuw politieman in Londen aangeklaagd voor verkrachting

Samenleving
door anp
maandag, 04 oktober 2021 om 1:13
opnieuw politieman in londen aangeklaagd voor verkrachting1633303998
Een 46-jarige agent uit Londen is aangeklaagd voor verkrachting, meldt de politie van de Britse hoofdstad zondagavond. Het nieuws komt slechts enkele dagen nadat een andere agent uit Londen werd veroordeeld voor het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van Sarah Everard. Die zaak leidde in het Verenigd Koninkrijk tot grote ophef over de veiligheid van vrouwen op straat.
De nu van verkrachting beschuldigde politieagent moet maandag voor de rechter verschijnen. Hij werd zaterdag gearresteerd en dezelfde dag nog geschorst.
De nieuwe aanklacht is uiterst problematisch voor de Londense politie. Die was nog druk bezig de imagoschade als gevolg van de veroordeling van Wayne Couzens, die Everard seksueel misbruikte en vermoordde, zoveel mogelijk te beperken. De 48-jarige Couzens kreeg donderdag een levenslange gevangenisstraf opgelegd, nadat hij Everard op 3 maart valselijk had gearresteerd, onder het voorwendsel dat zij coronaregels had overtreden. Hij gebruikte zijn politiepas en handboeien om haar zijn auto in te krijgen. Het hoofd van de Londense politie, Cressida Dick, verklaarde in aanloop naar de veroordeling van Couzens dat hij het korps "te schande" had gemaakt.
Net als Couzens werkte de nu voor verkrachting aangeklaagde agent voor de politieafdeling in Londen die verantwoordelijk is voor de beveiliging van het parlement en van diplomaten. Politiechef Dick zei zondag in een reactie op de nieuwe aanklacht "diep bezorgd" te zijn.