Opvallend veel dagjesmensen in de auto richting Antwerpen

Samenleving
door anp
maandag, 27 december 2021 om 12:34
opvallend veel dagjesmensen in de auto richting antwerpen1640605060
Op de wegen vanuit Nederland naar België is het al de hele maandag opvallend druk. Veel mensen lijken te willen profiteren van het feit dat in België winkels en café's open mogen zijn. In Nederland geldt vanwege corona een strenge lockdown, waarbij alleen essentiële winkels hun deuren mogen openen, zoals supermarkten, drogisterijen en apotheken.
De drukte op de wegen concentreert zich volgens de ANWB op de A27, vanuit Gorkum richting Breda, de A58 bij knooppunt Galder en op de E19, Breda richting Antwerpen. De files waren rond het middaguur zo'n 5 à 6 kilometer en de vertragingstijd een klein halfuur.
"Vooral op de wegen naar Antwerpen was het vanmorgen al opvallend druk", zegt een ANWB-woordvoerder. "Vooral Brabanders zakken massaal af naar Antwerpen. We raden het als ANWB niet af, mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid, maar ze moeten zich afvragen of het wel verstandig is." Ook de afgelopen dagen zag de organisatie al wat meer verkeer richting Antwerpen dan gebruikelijk.
Premier Mark Rutte riep Nederlanders begin vorige week wel op om vooral niet naar onze zuiderburen of naar Duitsland te reizen als het niet per se nodig is. Hij benadrukte dat het advies van het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) is om juist zo min mogelijk contact met anderen te hebben. Ook gouverneur Cathy Berx van Antwerpen en Duitse burgemeesters van grensgemeenten riepen al op om weg te blijven. Ze zijn bang dat Nederlanders de besmettelijke omikronvariant meenemen over de grens.