Palestijnse zwangere vrouw en dochter gedood

Samenleving
door anp
zondag, 11 oktober 2015 om 5:49
palestijnse zwangere vrouw en dochter gedood1444536488
Een Palestijnse vrouw en haar dochtertje zijn zondag om het leven gekomen toen het Israëlische leger een luchtaanval uitvoerde op doelen van de Palestijnse beweging Hamas in de Gazastrook. Het huis van de vrouw, dat in de buurt stond, stortte daardoor in terwijl de bewoners lagen te slapen.
Israëlische militairen wilden twee wapenopslagplaatsen van Hamas bombarderen in reactie op raketten die eerder vanuit de Gazastrook naar Israël waren afgevuurd. Volgens Israël zit Hamas achter de aanvallen.
Door de explosie zondag stortte het huis van de slachtoffers in. De dertigjarige vrouw, die zwanger was, en haar driejarige dochter kwamen om het leven. Een jongetje van vijf en een man raakten gewond, aldus het ministerie van Volksgezondheid in Gaza.
Het is de laatste dagen bijzonder onrustig in Israël. Zo werden zaterdag twee Palestijnse jongens doodgeschoten door Israëlische soldaten. In totaal zouden in twaalf dagen vier Israëliërs en 22 Palestijnen zijn gedood bij steekpartijen en andere onlusten.