Pamela Geller, het nichtje van Geert Wilders

Samenleving
door Adminmaandag, 11 oktober 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Pamela Geller is een fenomeen in Amerika. 52 jaar, alleenstaand moeder van 4 kinderen, joods en samensteller van Atlas Shrugs, een blog waarop fel van leer wordt getrokken tegen alles wat naar de islam riekt. Als Geert Wilders in de VS verblijft, is hij dikwijls te gast op bijeenkomsten die Geller organiseert en waar hij wordt toegejuicht als de man die de wereld zal bevrijden van het islamitische juk. De titel van haar blog verwijst naar Ayn Rand, schrijver en filosoof die de absolute vrijheid predikte, en die tot de dag van vandaag veel navolgers kent. Inmiddels heeft Geller zich toegelegd op de strijd tegen de islam en ontpopte ze zich als een geducht tegenstander van de bouw van het islamitisch gebedshuis op Ground Zero. Was ze nog maar kort geleden een marginale verschijning op internet, inmiddels staat ze op goede voet met mensen als Newt Gingrich en Sarah Palin. Natuurlijk heb je in de VS genoeg mensen die vragen of het niet wat minder kan, dat gescheld op moslims, en dan legt Geller uit dat het gaat om de toekomst van de beschaving, en dat het westen oog in oog staat met een geducht tegenstander.
The New York Times heeft nu een goed profile van haar en de oplettende lezer snapt allang dat de liberals van deze krant weinig affiniteit hebben met hun onderwerp - alsof een NRC-verslaggever verdwaald is op een PVV-bijeenkomst. Het Amerikaanse nichtje van Wilders ontmoet weinig erkenning op haar kruistocht door de Verenigde Staten maar net als onze Geert laat ze zich hierdoor niet afschrikken.
En waar ze net zo goed in is als Wilders: haar optredens en uitspraken leiden tot verwoede debatten - zie de 2de link die u brengt naar de uitpuilende mailbox van The New York Times n.a.v. dit artikel.