"Piloot vliegtuigcrash was gewaarschuwd voor te weinig brandstof"

Samenleving
door Adminvrijdag, 02 december 2016 om 8:58
welingelichtekringen header 1
Dat het vliegtuig dat neerstortte in Colombia zonder brandstof kwam te zitten, moet niet helemaal als een verrassing zijn gekomen voor de piloot. Hij zou bij een tussenstop gewaarschuwd zijn, schrijft Boliviaanse krant Deber. "Het vliegtuig zat heel dicht bij zijn maximale bereik," klinkt het.
Het toestel crashte vlak voor de landingsbaan van het vliegveld van Medellín. Piloot Miguel Quiroga spreekt tijdens de laatste momenten over 'een totaal elektrisch falen' en 'een tekort aan brandstof'.
Een medewerkster van de luchtvaartautoriteit zegt nu dat de piloot gewaarschuwd was tijdens zijn tussenlanding in Santa Cruz. Ze had tegen de piloot gezegd dat de aanwezige brandstof erg nipt was voor het traject dat het vliegtuig nog moest afleggen. "Er was precies genoeg aanwezig voor de vluchttijd, maar geen overschot." De piloot wuifde haar bezorgdheid echter weg. Hij was ervan overtuigd dat er voldoende brandstof aan boord was. Uiteindelijk stierven 71 mensen. Slechts zes passagiers overleefden het ongeluk.