Man steekt in Amsterdam 5 voorbijgangers. 1 dode

Samenleving
door anp
zaterdag, 22 mei 2021 om 4:25
politie gaat uit van een verdachte geen aanwijzingen voor terreur1621650495
In Amsterdam zijn vijf mensen op straat neergestoken in de wijk De Pijp. Een van de slachtoffers is ter plaatse overleden. Agenten hebben een 29-jarige man uit Amstelveen aangehouden als enige verdachte.
Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat sprake is van een terroristisch motief. Wel worden alle opties vooralsnog opengehouden, meldt de Driehoek Amsterdam, waarin de gemeente, justitie en politie bij elkaar zitten.
De Amsterdamse driehoek laat weten in de nacht van vrijdag op zaterdag met elkaar te hebben gesproken over de steekincidenten en het lopende onderzoek. In de loop van zaterdag zal de driehoek met meer informatie komen.
De driehoek betuigt "medeleven aan de nabestaanden van het dodelijk slachtoffer en wenst de gewonden een spoedig herstel en sterkte voor al hun naasten". De gemeente zal de komende tijd de sentimenten en eventuele onrust in De Pijp goed in de gaten houden en er wordt slachtofferhulp ingeschakeld.