Politie: schutter VS in kritieke toestand

Samenleving
door anp
woensdag, 26 augustus 2015 om 18:26
politie schutter vs in kritieke toestand1440609125
De man die woensdag in de Amerikaanse staat Virginia een cameraman en verslaggeefster van omroep WDBJ7 doodde, heeft geprobeerd zich langs een snelweg ten zuidwesten van Washington van het leven te beroven. Hij is in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen.
Het gaat om een mogelijk verbitterde ex-collega, Vester Flanagan. Flanagan heeft de moordaanslag gefilmd en de beelden verspreid. De omgekomen slachtoffers zijn de 24-jarige Alison Parker en de 27-jarige Adam Ward. Op de beelden van Ward zijn schoten te horen. De camera valt op de grond en de verslaggeefster probeert nog weg te rennen.
De slachtoffers waren bezig met een interview in een winkelcentrum bij een jachthaven aan een stuwmeer in het zuidwesten van Virginia. Ze werkten aan een reportage over toerisme in de streek. De vrouw die ze daar vragen over stelde, Vicky Gardner, werd ook door kogels geraakt en ligt in een ziekenhuis.
Verloofd
Het is niet duidelijk wat precies het motief was van Flanagan. Hij vluchtte in een auto over de snelweg Interstate 81 in noordelijke richting en deed een zelfmoordpoging, nadat hij in noordoostelijke richting op een snelweg naar Washington was gaan rijden.
De twee omgekomen slachtoffers waren beiden verloofd met collega's bij de lokale zender. Ward was verloofd met producer Melissa Ott en Parker met presentator Chris Hurst.