Premier Libië treedt af na kritiek op beleid

Samenleving
door anpwoensdag, 12 augustus 2015 om 6:11
premier libie treedt af na kritiek op beleid1439353709
Abdullah al-Thinni treedt terug als premier van Libië. Dat heeft hij dinsdagavond laat bekendgemaakt in een televisie-interview. Thinni zei dat hij zondag zijn ontslag zal indienen bij de Tweede Kamer van het land. Hij maakte zijn aftreden bekend, nadat de interviewer hem vragen had gesteld over felle kritiek van Libiërs op zijn kabinet.
Thinni had de leiding over de internationaal erkende regering die opereerde vanuit hotels in de oostelijke stad Bayda. De Libische hoofdstad Tripoli is in handen van een rivaliserende regering. Veel Libiërs klaagden dat de regering weinig tot niets heeft veranderd aan het in chaos verkerende land. Vanwege de burgeroorlog in Libië is de veiligheidssituatie verslechterd en zijn er tekorten aan brandstof en medicijnen.
Thinni reageerde geërgerd op de vragen van de journalist in het televisie-interview. Toen hem werd gevraagd wat hij zou doen als er wordt geprotesteerd tegen zijn regering, antwoordde hij met: ,,Tegen mij hoeft niemand te protesteren, want ik treed terug.''