Vandaag is De Dag: Trump wordt onherroepelijk president

Samenleving
door anp
maandag, 19 december 2016 om 5:43
protest tegen trump vlak voor kiesmannendag1482123402
Vandaag is de dag dat de 538 Amerikaanse kiesmannen van het Electoral College officieel voor (of tegen) Donald Trump stemmen als nieuwe president. Normaal gaat die verkiezing redelijk geruisloos voorbij, maar dit keer is dat anders. Het is nog maar de vraag of de kiesmannen wel op Trump stemmen. Om hun mening te beïnvloeden werd er op zondag (lokale tijd) nog gedemonstreerd tegen Trump.
In Los Angeles gingen zo'n tweeduizend mensen de straat op om te protesteren tegen de verkiezing van Trump als eerste man van de Verenigde Staten. Dit viel samen met de Internationale Migrantendag, door de Verenigde Naties aangewezen om de aandacht te vestigen op de situatie van vluchtelingen.
Een van de protesterende mensen is een migrant die Donald Trump wil vertellen dat ,,immigranten helpen om de economie te laten groeien. We willen echt niets gratis."
Het Congres zal officieel de uitslag van de verkiezingen van het Electoral College op 6 januari bekendmaken. De nieuwe Amerikaanse president wordt beëdigd op 20 januari.