Raadselachtige vermissing van Belgische vrouw na twee jaar opgelost door Google Street View

Samenleving
woensdag, 19 oktober 2022 om 12:30
anp 442138963
Van de 83-jarige Paulette Landrieux werd na 2 november 2020 opeens niks meer vernomen. Een grote zoekactie volgde, maar de 'mogelijk verwarde vrouw' werd nooit gevonden. Nu is haar lichaam eindelijk ontdekt, nadat de vrouw werd gezien op Google Street View-beelden.
Na haar verdwijning werd het gebied rond haar woning door de politie uitgekamd, maar van Landrieux – grootmoeder van vier kleinkinderen – werd geen spoor gevonden. Het Openbaar Ministerie in Namen stond op het punt de zaak te sluiten, toen een betrokkene voor een doorbraak zorgde in het onderzoek.
De bejaarde vrouw is vlak voor haar vermissing op de foto gezet door de Street View-auto. Heel toevallig kwam Google net op dat moment langsrijden om de Waalse buurt vast te leggen. Landrieux loopt richting de tuin van haar buurman en gaat een trapje af.
Hierop doorzocht de politie de tuin van de buurman en vonden ze de stoffelijke resten onderaan de dijk bij de rivier de Maas. De vrouw is waarschijnlijk gevallen en overleden; een autopsie gaat hier binnenkort hopelijk uitsluitsel over geven. Hoe het mogelijk is dat haar levenloze lichaam niet eerder is ontdekt, is onduidelijk.