Relschoppers kwamen bijna allemaal uit Geldermalsen zelf

Samenleving
door anp
donderdag, 17 december 2015 om 11:28
relschoppers kwamen uit geldermalsen1450349056
Het overgrote deel van de relschoppers die woensdagavond in Geldermalsen voor ongeregeldheden zorgden, komt uit Geldermalsen zelf. De veertien verdachten die al zijn opgepakt zijn eveneens inwoners van de Gelderse gemeente. Dat zei districtschef Lute Nieuwerth donderdag tijdens een persconferentie. Hij sprak berichten op sociale media tegen als zouden de relschoppers van buiten de gemeente komen.
Nieuwerth zei dat de avond rustig begon. Een demonstratieve optocht verliep zonder problemen. ,,Om 08.00 uur sloeg de sfeer totaal om. Zo'n zeventig tot tachtig mensen maakten zich los van de overige demonstranten en gingen direct groepsgewijs in de aanval", aldus de districtschef.
Hij zei geschokt te zijn door de aanval. ,,Maar ik ben trots op de politiemensen en beveiligers die de linie rond het gemeentehuis wisten te behouden".
Nieuwert riep op tot het beschikbaar stellen van videomateriaal om relschoppers te kunnen identificeren. Ook richtte hij zich tot de verdachten om zichzelf te melden bij de politie. ,,Anders komen we bij je aan de deur", zei hij.