Rutte: economie staat er goed voor

Samenleving
door anp
dinsdag, 15 september 2015 om 14:02
rutte economie staat er goed voor1442319368
,,De Nederlandse economie heeft er in jaren niet zo goed voorgestaan.'' Premier Mark Rutte heeft dat laten weten in een eerste reactie op de troonrede. Hij waarschuwt wel dat we realistisch moeten blijven.
,,We zitten weer in de kopgroep van Europa. Dat hebben we te danken aan alle Nederlanders en ondernemers die niet bij de pakken neer zijn gaan zitten. Tegelijkertijd blijven we realistisch. We zijn er nog niet. De werkloosheid is nog te hoog, het uitvoeren van de verschillende hervormingen moet goed en zorgvuldig gebeuren en we hebben te maken met een onrustige buitenwereld. Buitenlandse conflicten kunnen hun weerslag hebben op onze samenleving. Daar moeten we de ogen niet voor sluiten'', aldus de premier.
Rutte vervolgt: ,,We zijn pas tevreden als nog meer Nederlanders merken dat het beter gaat. Dat er meer banen komen, dat mensen meer te besteden hebben en dat de zorg op hoog niveau en voor iedereen beschikbaar blijft. Ook dat hoort bij de waarden die wij als samenleving belangrijk vinden. In 2016 kunnen we hier een echte stap zetten door bijvoorbeeld de lasten op arbeid te verlagen en door extra geld beschikbaar te stellen voor zorg en defensie. Er is weer ruimte om vooruit te kijken.”