Sarkozy op jacht naar spijbelaars

Samenleving
door Admin
dinsdag, 25 mei 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
U kunt zich vast herinneren hoe we hier schreven dat Nicolas Sarkozy een andere invulling van zijn presidentschap ambieert. Niet langer iedere dag in de krant met wissewasjes. Of om de haverklap zeggen wat hij ergens van denkt. En zeker niet dat terugkerende gedoe met vrouwen, wat een tikkeltje goedkoop oogt. Nee, meer waardigheid graag. Niet dat schreeuwerige maar juist meer bezonkenheid. Sarkozy had eindelijk begrepen dat een Frans president niet de waan van de dag dient te volgen maar iemand is die de grote, zelfs de hele grote lijnen moet uitzetten. Dat is wat de Fransen willen. Tot zover de theorie. Vandaag was hij op bezoek in het stadje Beauvais waar hij een statement maakte over het geweld op scholen - en andere malheur die het Franse onderwijs kenmerkt.
Sarkozy zei bij die gelegenheid dat hij mensen hun kinderbijslag wil afpakken als kinderen vaak spijbelen of zich op school gewelddadig gedragen. Volgende maand komt er zelfs een wetsontwerp om deze zaken vast te leggen.
Niet iedereen is enthousiast over dit plan en vanochtend - tijdens zijn bezoek aan een scholengemeenschap in Beauvais - kreeg hij een plastic fles naar zijn hoofd geslingerd. Alles liep goed af en intussen blijft de president zich op de hoofdzaken contentreren.
Bron(nen): Libération