Schiphol beleeft vandaag drukste dag ooit

Samenleving
door anpzondag, 02 augustus 2015 om 4:01
schiphol beleeft drukste dag ooit1438481301
Voor Schiphol gaat zondag de boeken in als de drukste dag ooit. Naar verwachting reist een recordaantal van zo'n 197.000 passagiers op deze dag via de luchthaven. Dat zijn er ongeveer 4000 meer dan vorig jaar op de drukste dag.
Dit weekend geldt op Schiphol als het drukste weekend van het jaar, met in totaal van vrijdag tot en met zondag meer dan 580.000 reizigers die er aankomen, vertrekken of overstappen. In de zomermaanden juli en augustus ziet Schiphol zo'n 10,8 miljoen mensen voorbij komen.
Extra personeel is op de luchthaven aanwezig om passagiers de weg te wijzen of vragen te beantwoorden. Reizigers doen er volgens de luchthaven goed aan thuis alvast online in te checken om de wachttijd te verkorten. Om het leed van lange rijen te verzachten, zorgen entertainers voor het nodige vermaak.
Schiphol-topman Jos Nijhuis waarschuwde eerder dat de reiziger mogelijk nog wel hinder kan ondervinden van de nieuwe centrale veiligheidscontrole, die in juni is ingevoerd. Hoewel volgens hem veel werk is verzet, zijn nog niet alle verbouwingen klaar en kan het voorkomen dat er af en toe overlast is op de drukke momenten.