Tienduizenden besmettingen per dag. En toch maken ze zich in het VK niet zo druk

Samenleving
door Redactiedonderdag, 18 november 2021 om 9:59
anp 430097627
In het Verenigd Koninkrijk waren er gisteren meer dan 37.000 coronabesmettingen. Toch gaat het leven er gewoon door. Zonder QR-pas en zonder 1,5 meter.
Er zijn meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is minder dan in Nederland, maar meer dan in Duitsland of Italië waar wel extra maatregelen gelden. "Bij grote evenementen wordt soms wel gevraagd om een coronabewijs, maar een pub of restaurant ingaan kan gewoon zonder QR-code te laten zien", zegt correspondent Anne Saenen tegen RTL Nieuws. "De horeca wordt gevraagd om zich aan de schoonmaakrichtlijnen te houden. Maar meer ook niet."
Officieel moeten Britten een mondkapje op in de Londense metro, maar dat doet lang niet iedereen. Ook geldt er nog verplichte isolatie na besmetting of wanneer je als ongevaccineerde in contact bent geweest met een besmet persoon.
De Britten gaan dus momenteel relaxed om met het virus, terwijl de druk op de zorg onverminderd hoog is en operaties worden uitgesteld. De vraag is wat er gebeurt als de besmettingen verder oplopen. Voordeel voor de Britten is wel dat iedere 40-plusser er al een boosterprik kan halen.
Bron(nen): RTL Nieuws