Trein met lichamen naar Marienpol of Charkov

Samenleving
door anpmaandag, 21 juli 2014 om 12:00
trein met lichamen naar marienpol of charkov1405937046
De treinwagons met lichamen van slachtoffers van de vliegtuigramp, gaan naar Charkov of Marienpol. Dat zei minister-president Mark Rutte maandag in de Tweede Kamer. De wagons zijn inmiddels verzegeld, voegde hij eraan toe.
De sterke voorkeur van Rutte is dat de trein naar Charkov staat omdat daar een vliegveld is. Ook is daar het coördinatiecentrum voor de identificatie van de slachtoffers. De trein is nog niet vertrokken.
Volgens een van de Nederlandse forensische experts ter plekke vertrekt een eerste trein met de lichamen van de slachtoffers maandag nog uit Torez. Het is de bedoeling dat de trein naar een plek rijdt waar ,,we ons werk kunnen doen'', aldus Peter van Vliet tegen verzamelde internationale media op het station.
,,De trein gaat. We weten niet hoe laat en we kennen de bestemming niet. We hebben een belofte gekregen: 'vandaag gaat ie''', aldus de leider van het Nederlands team. ,,Ik wil alleen dat de trein naar een plaats gaat waar we ons werk kunnen doen. Dat is in het belang van iedereen, vooral van de familie van de slachtoffers.''