Treinen ontspoord in India, vrees voor doden

Samenleving
door anp
woensdag, 05 augustus 2015 om 3:25
treinen ontspoord in india vrees voor doden1438738330
In de centrale Indiase deelstaat Madya Pradesh zijn dinsdag rond middernacht twee passagierstreinen die in verschillende richting reden op dezelfde plek ontspoord. Dat gebeurde toen ze een brug wilden oversteken, meldden Indiase media
Verschillende wagons zijn nabij Harda, ongeveer 160 kilometer van Bhopal, de hoofdstad van Madya Pradesh, in de rivier daaronder getuimeld. Er wordt gevreesd voor veel doden, maar officieel is daar nog niets over bekend.
Het ging mis met de sneltrein Kamayani Express, die op weg was van metropool Mumbai naar Varanasi. Volgens de Indiase nieuwszender NDTV lag er water op de rails en was de brug zelf ook deels met water overspoeld. Door de overvloedige regenval van de afgelopen tijd stond het water in de rivier enorm hoog. Op bijna hetzelfde moment ontspoorde ook een andere trein, de Janata Express, die uit de andere richting kwam.
Verschillende wagons liggen onder water en een reddingsoperatie is in gang gezet. Hulpverleners hebben echter moeite om bij de plek des onheils te komen, aldus Indiase media. Het is donker en ook de extreme regenval in India van de afgelopen weken geeft problemen. Autoriteiten proberen telefonisch contact te leggen met reizigers, maar dat lukt niet. Door het ongeluk zijn de toestellen vermoedelijk verloren gegaan. Beide treinen zouden normaliter per wagon ongeveer zeventig reizigers vervoeren.