'De kop van leeuw Cecil moet worden tentoongesteld'

Samenleving
door anp
woensdag, 05 augustus 2015 om 6:13
leeuw cecil moet worden tentoongesteld1438748409
De kop van de veelbesproken leeuw Cecil moet worden opgezet en tentoongesteld in het park waar het dier illegaal werd doodgeschoten door de Amerikaanse tandarts Walter Palmer. Een Zimbabwaanse natuurbeschermingsorganisatie pleit daarvoor, aldus de BBC.
Voorman van de club, Johnny Rodrigues, zegt dat de politie de kop van Cecil in beslag heeft genomen in het huis van Theo Bronkhorst, de begeleider van Palmer. ,,De politie gebruikt het als bewijsmateriaal. Maar we proberen ervoor te zorgen dat de autoriteiten de kop vrijgeven, zodat die kan worden opgezet in een vitrine in het Hwange National Park en als monument dient." Het idee is om dit gedenkteken bij de ingang van het park neer te zetten, zodat bezoekers Cecil de laatste eer kunnen bewijzen.
De dood van de leeuw zorgde afgelopen week wereldwijd voor grote verontwaardiging. De 55-jarige Amerikaan Palmer, die het doden van Cecil heeft bekend, is ondergedoken. Hij zegt dat hij dacht dat hij nodige vergunningen had om jacht te maken op Cecil. Die woonde in een nationaal park waar hij bescherming genoot. Hij viel daarom niet onder het beperkte aantal leeuwen dat mag worden afgeschoten in Zimbabwe. Het land in zuidelijk Afrika verdient geld aan de buitenlandse jagers.
Zimbabwe heeft de VS om de uitlevering van Palmer gevraagd. Meer dan 144.000 mensen hebben al een petitie getekend waarmee de regering-Obama wordt gevraagd in te stemmen met het uitleveringsverzoek.