Trump zegt verkiezingsbeloften waar te maken

Samenleving
door anp
dinsdag, 22 november 2016 om 6:53
trump zegt verkiezingsbeloften waar te maken1479794698
De aankomende Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn programma voor de eerste honderd dagen van zijn ambtstermijn in een videoboodschap uit de doeken gedaan. Veel van de beloften die hij tijdens de verkiezingscampagne deed, komen erin terug. Zo is hij van plan om op zijn allereerste dag als president de Verenigde Staten uit TPP te laten stappen, het vrijhandelsverdrag tussen twaalf landen rond de Stille Oceaan.
Handelsovereenkomsten en de gevolgen ervan voor gewone Amerikanen waren een belangrijk thema tijdens de verkiezingen. Veel kiezers gaven de handelsverdragen de schuld van het verlies aan banen of de krimp van de industrie in de VS. Volgens Trump is ,,de overeenkomst een potentiële ramp voor het land".
De aankomend president zegt dat zijn honderddagenplan heel eenvoudig is: ,,Amerika eerst!" Of het nu gaat om de productie van staal, de bouw van auto's of de zorg, Trump wil dat alles weer door Amerikanen wordt gedaan, wat werkgelegenheid en welvaart voor de Amerikaanse arbeiders tot gevolg moet hebben.