Vader Ruinerwold in video: "We zijn in oorlog tussen geesten beland"

Samenleving
maandag, 21 oktober 2019 om 8:42
welingelichtekringen header 1
Er is een video opgedoken van de vader van het gezin, dat opgesloten zou hebben gezeten in een boerderij in Ruinerwold. Daarin vertelt de man onder meer dat we verwikkeld zijn in een oorlog tussen goede en kwade geesten.
De Telegraaf kreeg de video, die in 2006 is opgenomen, in handen. Meerdere bronnen bevestigen aan de krant dat het om de 67-jarige Gerrit Jan van D. gaat.
In de video zegt de vader letterlijk 'dat we in een grote oorlog zijn beland'. "Deze oorlog is voornamelijk spiritueel, en hoewel deze niet helemaal voorbij is, heeft God alsnog het einde en de overwinning aangekondigd van de strijd in de geestenwereld. Het eindoordeel in de geestenwereld."
Verder praat hij over het belang van familie. "Stel je voor dat je iets doet en je krijgt wat je wilt, maar het doet je ouders pijn en je broers en zussen misschien ook. Ellende die je over jezelf hebt uitgeroepen. Is dat geluk? Ben je dan blij? Ben je blij als ouder als je iets doet wat goed is voor jezelf maar wat je kinderen pijn doet?" Pech en ongelukken zijn volgens hem het gevolg van 'verborgen oorzaken'.
De film is vermoedelijk opgenomen in zijn winkel met houten meubels in Zwartsluis. De vader heeft een lange grijze baard, strak gekamd haar en rookt een pijp.
Bron(nen): De Telegraaf