Verdachte dodelijke steekpartijen Canada dood aangetroffen

Samenleving
door anp
dinsdag, 06 september 2022 om 00:23
verdachte dodelijke steekpartijen canada dood aangetroffen1662416926
Een van de twee mannen die worden verdacht van een reeks steekpartijen in Canada is dood aangetroffen. Tijdens een persconferentie vertelde assistent-commissaris Rhonda Blackmore dat het lichaam van de man "buiten op een grasveld in de buurt van een huis dat werd onderzocht" door de autoriteiten lag, met "zichtbare verwondingen". De andere verdachte is volgens de politie nog steeds op de vlucht en zou mogelijk gewond zijn.
Bij de steekincidenten die zondag gebeurden in dorpjes op het platteland van de provincie Saskatchewan zijn tien mensen om het leven gekomen en minstens negentien anderen gewond geraakt, heeft de politie maandag bekendgemaakt.
De politie liet eerder weten dat sommige slachtoffers een gericht doelwit leken bij de aanvallen, terwijl anderen willekeurig gekozen zouden zijn. De aanvallen vonden plaats in James Smith Cree Nation en in Weldon. De politie zegt onderzoek te doen op dertien plaatsen delict. Zij heeft de twee verdachten geïdentificeerd en hun namen en foto's vrijgegeven. Ze zouden gevlucht zijn in een zwarte Nissan Rogue en 30 en 31 jaar oud zijn.