Vindicat opnieuw in opspraak: student ziekenhuis in geslagen tijdens ontgroening

Samenleving
door Admin
woensdag, 28 september 2016 om 14:40
welingelichtekringen header 1
De voorzitter van Vindicat, Stijn Derksen, zegt dat hij het incident 'betreurt' en dat de Rijksuniversiteit Groningen is geïnformeerd. Of de jongen blijvende schade heeft opgelopen is nog onduidelijk. Volgens Derksen gaat het goed met hem. "We hebben hem vorige week op de sociëteit gezien en onderhouden nauw contact met zijn ouders. Hij heeft een huis gevonden en is met de andere eerstejaars bezig een jaarclub te vormen."
Groningse studentenvereniging Vindicat is aardig de weg kwijt. Na de gênante bangalijst van vorige week, is nu ook bekend geworden dat een student tijdens de ontgroening in het ziekenhuis is beland. Hij zou zo'n harde mep op zijn hoofd hebben gehad dat er een zwelling in zijn hersenen ontstond.
Vindicat heeft na het incident zes ouderejaars geschorst. Zodra er meer duidelijk is over hun betrokkenheid volgen volgens de vereniging nadere strafmaatregelen. Vorige week kwam de club ook al in opspraak. Toen werden 13 leden geschorst die een lijst met 22 Vindicat-meisjes hadden verspreid, inclusief foto's, contactgegevens en een 'score' voor de prestaties tussen de lakens.
Bron(nen): RTL Nieuws