Volleyballer die seks had met twaalfjarige: "Ik word er nu letterlijk misselijk van"

Samenleving
door Admindinsdag, 14 maart 2017 om 12:12
welingelichtekringen header 1
Nederlands kampioen beachvolleybal Steven van de Velde (22) werd vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van vier jaar voor seks met een Engels meisje van twaalf. Toen het gebeurde was hij negentien. Hij kwam vervroegd vrij en doet nu in het AD voor het eerst zijn verhaal.
Facebook Hij ontmoette Miss A. zoals ze door de rechter werd genoemd via Facebook. "Ze vertelde dat ze zestien was, zo zag ze er ook uit," begint hij. "Onze gesprekken gingen eerst over algemeenheden, maar verdiepten meer en meer. We zochten ook steeds vaker contact. Het ging steeds vaker over de problemen in onze levens, ik merkte dat zij meer en meer een neutrale factor werd. Iemand tegen wie ik kon vertellen over het strikte topsportbestaan, zonder dat ze een oordeel velde."
Vlucht "Na een tijdje bekende ze dat ze niet zestien was, maar twaalf. Ik schrok me een hoedje. Ze vroeg me contact te houden, dat heb ik eerst een tijdje afgehouden, maar later reageerde ik toch weer eens. En binnen korte tijd chatten we weer net zo vaak als toen ik nog dacht dat ze twaalf was.'' Hij besloot haar op te zoeken. "Ik ging niet naar Engeland met de intentie om seks met haar te hebben. Ik wilde vluchten voor mijn leven hier, dat knellende topsportbestaan. Ik moest weg.''
Toch gebeurt het: ze hebben seks met elkaar. En dat komt uit, omdat Miss A. een morning after pill nodig heeft. Een twaalfjarige die daar om komt bij de apotheek doet alarmbellen rinkelen. "Achteraf hoorde ik dat ze verschillende verhalen tegen haar ouders vertelde om mij te beschermen, waarop zij de politie hebben gebeld."
Dom Hij is er kapot van. "Hoe heb ik zo ontzettend dom kunnen zijn. Het is helemaal mijn schuld. Ook al had ik haar instemming, ik had beter moeten weten. Dat heb ik voor mijn aanhouding ook tegen haar gezegd: het gaat niet om jou, het gaat om dingen die ik beter had moeten weten. Ik word er nu letterlijk misselijk van als ik bedenk dat ik met haar, op die leeftijd,...'' Van de Velde besluit: "Dit had nooit mogen gebeuren. Nooit, nooit, nooit.''
Bron(nen): AD